LUCEAFARUL ROMANESC

revistă on-line de literatură şi cultură

~Gabriela Zavalas Anghel: „Forcepsul şi proiectul“

Datorita esecului legat de incercarea mea de a penetra US si mai ales manierei flegmatice a forului de a nu da explicatii politicoase de ce nu esti admis si pur si simplu te ignora , imi propusesem sa renunt sa mai scriu carti .

A scrie nu e un lucru atat de facil cum ar parea privit de la distanta ba chiar este cronofag si presupune efort financiar mai ales daca n-ai mecena , agent de vanzari , marketing si  nu te citesc decat amicii.

La critici numai fac aluzii sunt si ei oameni excedati de scriitori mai mult sau mai putini originali. Unii critici in loc sa faca uz de dubletele confratelui Vladimir Strainu , te sfasaie .E dificil sa devii brand. In genere suntem insa popor talentat .

Oamenii evadeaza dintr-un univers traumatizant in scris dar vorba doamnei G Adamesteanu intr-un interviu cu Aurora Cornu  , beneficiezi de o cronica doar daca ai pile.Iar US ca un oximoron solicita cronici doar de la monstrii sacri ai criticii.

Imi luasem angajamentul sa ma las de aceasta activitate lucrativa dar complet falimentara pentru unii.Apoi nu stiu pen’ce m-am razgandit si mi-am propus sa-mi complic existenta cu inca un op de proza intitulat „Promitoiu…” Titlul cartii este dat de o povestire care se refera la aspectul ca promisiunile sunt facute de a fi incalcate precum Tratatele.

In rest  , titlurile si demersurile mele nu sunt cuminti , pretioase , sofisticate , stralucitoare , puriste , caldute , fardate , confortabile , conventionale.Eu scriu socant , dur in ton cu viata care este un teatru de „rezbel” sangeros.Am si duiosii dar ce are a face ca oricum propovaduiesti in pustiu?!Sanatatea mea este atat de fragila ca tre’ ca mi-s temerara cu amok daca m-am inhamat la opuscul si tin sa ma leg la cap fara sa ma doara.

In fine , nu stiu cum voi finaliza proiectul ca eu nu sunt tehnica si fiica mea care opereaza pe calculator nu are timp de literatura sau antiliteratura ce o practic,Lucreaza la zi lumina si nu pot abuza de surmenajul ei.Textele somnoleaza in faza de manuscris manual .

Cateva titluri :”Khebabul si Shaorma „e” mai bune decat ciorba” , „Kuku” , „Am storcatorul meu sunt pioner” , etc…Poate ca intr-un tardiv final se va naste cu forcepsul si acest copil trasnit al imaginatiei mele caruia critica ii va tranti de „crudela” sa cutie craniana un Nu ionescian , ca doar daia exista autori sa consume criticii o franzea pufoasa din subiectivism si cinisme.

Necesitatea patologica de a scrie este iata un lucru foarte mare.Arbitrii intelectuali „e vigilenti” vis a vis de interesele de grupuscul …..Nu-i bai , coterii se poarta si fac voga si la Nobel .Nume care anterior premierii , sunt anonime , dupa premiere nu a mai auzit nimeni de ele ….Vorba contestatului si reabilitatului  G. Bacovia „Mereu se citeste si mereu se scrie”
GABRIELA ZAVLAS ANGHEL

Bucuresti , duminica 13 iulie 2008

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: